Perlátor není každý spořič vody! Nenechte se napálit.

Perlátor na baterii

Zaznamenali jste výrobky nabízené jako perlátor na vodovodní baterii? Najdete je v mnoha obchodech a obvykle jsou prezentovány jako unikátní patentovaný vynález, který vám ušetří vodu a náklady. Teď si o nich řekneme zásadní informace, které nikde jinde nenajdete.

Přehršel “zázračných” perlátorů najdete téměř všude, kde se prodává sanitární technika. Na první pohled to vypadá jednoduše, koupíte si “perlátor na baterii”, který vám ušetří spoustu vody a peněz. Nenechte se zmást, tak jednoduché to není.

Co je to perlátor?

Perlátor je uměle vytvořené slovo, které vzniklo před více jak 40ti lety a označuje jednu z řad produktů v našem sortimentu. Jedná se o aerátory s omezovačem průtoku se speciální voštinovou strukturou (stejnou jakou vidíte u pláství medu). Je to tedy komerční název řady výrobků, který je nejen v EU chráněný jako ochranná známka, a proto jej nelze používat pro označování libovolných produktů.

Perlátory jsou chybně označovány všechny nástavce na výtok vody z kohoutku. Dochází k tomu i u největších prodejců. Nejen že tak nerespektují a poškozují práva 3tích stran, především poškozují vás jako zákazníka – o tom proč, se dozvíte níže.

Obvykle je důvodem chybného označování produktů, že prodejci sortimentu pro úsporu vody nerozumí a to přes to, že někteří se prezentují jako specializované firmy pouze na tento sortiment. Otazkou je, jak odborné poradenství jsou schopné poskytnou, když neznají základní informace z oboru.

Proč perlátor?

Perlátory mají speciální vlastnosti, které ostatní produkty nabízejí. Jsou vhodné pro většinu domácností i jiných míst, ale má to svá omezení. Proč byste kupovali napodobeniny originálních produktů, které jsou často nevalné kvality, horších vlastností a především za vyšší cenu.

V našem regionu je obecně zažitá představa, že úspora vody je především o návycích a instalaci úsporných produktů na vodovodní armatury. Tento příběh ovšem ignoruje zásadní skutečnost – spoření vody je velké části o tom, abyste na místa, kde chcete ušetřit, nainstalovali vhodná zařízení.

Na volbu správného produktu má zásadní vliv tvrdost vody, tlakové poměry v rozvodech, typy baterií a sprchových hlavic. Při výběru produktů pro úsporu vody je tedy nejdůležitější služba, která vám pomůže vybrat vhodná zařízení právě pro vaši budovu.

Jako první na světě jsme začali vyvíjet a vyrábět zařízení pro úsporu vody. V této sociálně odpovědné a udržitelné činnosti pokračujeme dodnes. Máme více jak 50 let zkušeností. Obraťte se na nás – pomůžeme vám s výběrem produktů vhodných pro vaše místo a to nejen z našeho sortimentu, ale i sortimentu z ostatních obchodů. Tuto službu vám poskytneme zdarma, neboť k našim cílům patří i šíření osvěty vedoucí k úspoře vody a energie. Máme nejrozsáhlejší znalosti o této problematice a tuto službu poskytujeme jako jediní v ČR.

Historicky naleznete na spoustě míst včetně budov státu, hotelů, nemocnic domácností kopie či napodobeniny našich produktů, které byly nevhodně navrženy na daná místa a vedlo to ke snížení komfortu při používání vody. To se bohužel často odrazilo v negativním pohledu na úsporu vody. Správně navržené opatření a produkty vždy vedou k úsporám při zachování komfortu a dost často k jeho zlepšení (příjemnější proud, méně sříkání vody kolem, méně vodního kamene atd.)

Jak poznat originální perlátory?

Abychom vám to usnadnili, připravili jsme přehled všech existujících produktů perlátor s názornými obrázky.

Perlátory do objímky

PERLATOR HONEYCOMB

PERLATOR HONEYCOMB

PERLATOR LongLife

PERLATOR LongLife

PERLATOR HC Flow Thru

PERLATOR HC Flow Thru

Perlátory s integrovaným závitem

PERLATOR Coin Slot

PERLATOR Coin Slot

CACHE PERLATOR HC

CACHE PERLATOR HC